Du behöver
- 200 g sötmandel skållad
- 2 msk sötmandel hackad
- 2 st ägg
- 0.5 dl strösocker
- 1 msk maizenamjöl
Ugn: 175°
Det är behövs:
Gör så här
1
Du behöver 200 g och gärna 2 msk skållad sötmandel som också ska hackas.
2
Dela 2 ägg i gulor och vitor och spara gulorna till något annat. Blanda 1/2 dl strösocker med 1 msk maizena-mjöl och den hackade mandeln. Vispa äggvitorna till ett så fast skum att du kan vända vispskålen upp och ned. Strö de torra ingredienserna över de skurna plommonen, rör om så att allt blandas och vänd sedan ned äggviteskummet. Dela upp smeten direkt i fyra smorda ugnsformar med raka kanter. Ställ formarna på plåt och grädda suffléerna på mittfalsen i 175° varm ugn i 25-30 minuter. Servera direkt.
Suffléer sjunker snabbt och en tumregel är att hellre låta middagsgästerna vänta på suffléerna än tvärt om.