Fräsch mynta- och basilikapesto

Peston med mynta och basilika serveras med fördel till spaghetti.

Du behöver

  • 1 st myntablad knippe
  • 1 st basilikablad knippe, ca 4 dl packat med blad
  • 4 msk pinjenötter
  • 1 st citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilipeppar
  • flingsalt

Tillbehör:

pasta

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

Lägg bladen i en mixer, stavmixern fungerar utmärkt. Tillsätt pinjenötterna, några droppar citron och olivolja. Kör det till en slät massa. Smaksätt med salt, pressad vitlök och chilipeppar. (Ta först bort kärnorna från chilin och finhacka fruktköttet.) Är du rädd för att peston ska bli för stark så tillsätt chilin stegvis. Servera till spaghetti.


Kommentar:
Bli inte orolig om du tycker att mängden pesto ser liten ut. Det blir ungefär 1 dl färdig pesto men 1,5 msk per portion pasta räcker gott och väl för att sätta rejält med smak.

Serveringstips!
Det är gott att blanda ner skalade räkor i denna pasta pesto.
Parmesanost saknas i detta recept, strö det gärna ovanpå.
Lime istället för citron ger en lite annorlunda smak.
Färdig pesto från burk är helt okey, ge den lite fräschör och färg av riven citron och färsk hackad persilja.

Scroll to Top