Rispannkaka med körsbär

Körsbären kan ersättas med björnbär eller andra bär.

Du behöver

  • 1 msk flytande fett
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl ris långkornigt av fullkornskaraktär
  • 1.5 dl körsbär (125 g)
  • 0.5 dl sötmandel eller rostade solroskärnor
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl maizenastärkelse utrörd i 1 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 0.25 krm salt

Till servering:

körsbär urkärnade, mängd beroende på tillgång

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Hetta upp fettet i en kastrull och tillsätt mjölk och risgryn. Låt det få ett uppkok och skjut sedan kastrullen åt sidan. Låt den stå i 30 minuter med locket på.

2
Hacka körsbären grovt liksom sötmandeln (solroskärnorna). Strö ut det hackade i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm stor.

3
Vispa samman äggen med maizenablandningen och rör ihop det med risgrynen. Smaksätt med socker och salt och häll smeten i formen.

4
Grädda i den uppvärmda ugnen i 30 minuter.

5
Skär upp pannkakan i rutor och bjud den med extra bär, om du har.

Scroll to Top