Du behöver
- 1 msk flytande fett
- 5 dl mjölk
- 1 dl ris långkornigt av fullkornskaraktär
- 1.5 dl körsbär (125 g)
- 0.5 dl sötmandel eller rostade solroskärnor
- 3 st ägg
- 0.5 dl maizenastärkelse utrörd i 1 dl mjölk
- 1 msk socker
- 0.25 krm salt
Till servering:
körsbär urkärnade, mängd beroende på tillgång
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Hetta upp fettet i en kastrull och tillsätt mjölk och risgryn. Låt det få ett uppkok och skjut sedan kastrullen åt sidan. Låt den stå i 30 minuter med locket på.
2
Hacka körsbären grovt liksom sötmandeln (solroskärnorna). Strö ut det hackade i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm stor.
3
Vispa samman äggen med maizenablandningen och rör ihop det med risgrynen. Smaksätt med socker och salt och häll smeten i formen.
4
Grädda i den uppvärmda ugnen i 30 minuter.
5
Skär upp pannkakan i rutor och bjud den med extra bär, om du har.