Fisk i mikron

Gös blir lätt fin fredagsfest, och snabbt går det med mikrovågsugn.

2 portioner

Du behöver

  • 300 g gösfilé eller abborrfilé
  • saltn vitpeppar
  • 2 salladslökar, skivade
  • 2 msk hackad gräslök
  • ½ dl skivad fänkål
  • 2 tomater, skivade
  • 2 msk dill hackad

Gör så här

1
Lägg fisken i bitar på ett mikrotåligt fat. Salta och peppra. Fördela lök, gräslök, fänkål, tomater och dill på fisken.
2
Täck fisken med lock och tillaga vid 650W i ca 3 1/2 minut. Låt temperaturen utjämnas 2 minuter. Servera fisken med till exempel kokt potatis och råkostsallad av vitkål och morötter.

Kommentar:
Saknar du mikro? Det går utmärkt att koka fisken i foliepaket över potatisen när du kokar den.
Scroll to Top