Morotsbröd

Ett vardagsbröd som blir extra smakrikt med morötter i degen.

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2 msk flytande fett (margarin eller olja)
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 2 msk pofiber (potatisfiber)
  • 100 g morötter (2 dl)
  • 1 tsk salt
  • 10 dl mjölmix glutenfri + ca 1-1 1

Pensling:

vatten

Ugn: 200°

Gör så här

1
Värm vattnet med fettet till fingervärme (37°).

2
Smula jästen och rör ut den med degspadet. Tillsätt Pofiber och låt stå i 10 minuter.

3
Blanda i morotsraspet, saltet och ca 10 dl mjölmix.

4
Arbetata degen smidig, täck över den och låta den jäsa i 30 minuter.

5
Arbeta ihop degen och tillsätt ytterligare någon deciliter mjölmix så att degen kan hanteras på bordet. Dela degen mitt itu och forma två längder.

6
Lägg dessa på plåt och nagga med gaffel. Låt bröden jäsa i 30 minuter under bakduk.

7
Pensla bröden med vatten och grädda dem i 30-35 minuter.

8
Låt bröden kallna i bakduk, skär upp i skivor och frys in det bröd som inte går åt samma dag.

Scroll to Top