Du behöver
- 5 dl vatten
- 2 msk flytande fett (margarin eller olja)
- 1 pkt jäst (50 g)
- 2 msk pofiber (potatisfiber)
- 100 g morötter (2 dl)
- 1 tsk salt
- 10 dl mjölmix glutenfri + ca 1-1 1
Pensling:
vatten
Ugn: 200°
Gör så här
1
Värm vattnet med fettet till fingervärme (37°).
2
Smula jästen och rör ut den med degspadet. Tillsätt Pofiber och låt stå i 10 minuter.
3
Blanda i morotsraspet, saltet och ca 10 dl mjölmix.
4
Arbetata degen smidig, täck över den och låta den jäsa i 30 minuter.
5
Arbeta ihop degen och tillsätt ytterligare någon deciliter mjölmix så att degen kan hanteras på bordet. Dela degen mitt itu och forma två längder.
6
Lägg dessa på plåt och nagga med gaffel. Låt bröden jäsa i 30 minuter under bakduk.
7
Pensla bröden med vatten och grädda dem i 30-35 minuter.
8
Låt bröden kallna i bakduk, skär upp i skivor och frys in det bröd som inte går åt samma dag.