Du behöver

  • 1 kg skinkinnanlår
  • 2 msk timjan
  • 1 msk svartpeppar grovmalen
  • 1 msk salt

Marinad:

1 dl rapsolja svensk kallpressad
1 dl kinesisk soja
1 dl citronsaft färskpressad

Ugn: 200-150º

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Blanda olja, soja och citronsaft i en fryspåse. Torka av köttet och lägg det i marinaden. Knyt till påsen och låt köttet ligga i marinaden, ca 3 timmar i rumstemperatur eller upp till 12 timmar i kylskåp.

2
Ta upp köttet ur marinaden och torka av det lätt med hushållspapper. Krydda köttet med timjan, svartpeppar och salt. Gnid in kryddorna i köttet. Lägg det i en ugnssäker form och stek köttet först 30 minuter vid 200º och sedan vid 150º tills innertemperaturen är 70°.

3
Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i tunna skivor. Servera med morotsstavar med dipsås och potatisgratäng.