Soppgryta

Bjud gärna bröd till som kan suga upp den goda buljongen.

Du behöver

  • 150 g skinka rökt
  • 1 st morot
  • 1 st purjolök
  • 3.5 st potatis
  • 1 st grön paprika
  • matfett
  • 0.5 tsk dragon
  • 2.5 dl köttbuljong
  • 1 st tomat
  • salt och peppar
  • persilja

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Strimla skinkan. Skala moroten och skär den i slantar. Ansa och strimla purjolöken. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.

2
Fräs skinka, morot, purjolök, potatis och paprika i lite matfett. Tillsätt dragon och späd med buljongen. Låt allt småputtra under lock ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.

3
Skär tomaten i klyftor och lägg ner i grytan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av och strö hackad persilja över grytan

Scroll to Top