Du behöver
- 150 g skinka rökt
- 1 st morot
- 1 st purjolök
- 3.5 st potatis
- 1 st grön paprika
- matfett
- 0.5 tsk dragon
- 2.5 dl köttbuljong
- 1 st tomat
- salt och peppar
- persilja
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Strimla skinkan. Skala moroten och skär den i slantar. Ansa och strimla purjolöken. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
2
Fräs skinka, morot, purjolök, potatis och paprika i lite matfett. Tillsätt dragon och späd med buljongen. Låt allt småputtra under lock ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
3
Skär tomaten i klyftor och lägg ner i grytan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av och strö hackad persilja över grytan