Dubbla falubiffar

Enkelt, gott och festligt!

Du behöver

  • 200 g falukorv
  • 0.5 msk senap
  • 50 g skinka rökt
  • herrgårdsost tjocka skivor
  • 1 st tomat
  • timjan

Tillbehör:

potatismos eller
klyftpotatis

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär korven i knappt centimetertjocka skivor. Bred senap på hälften av skivorna och lägg skinka och ost över.

2
Stek korven med ost och skinka på svag värme tills osten börjar smälta. Stek de andra korvskivorna samtidigt.

3
Täck de klädda korvskivorna med resterande korvskivor och garnera med tomatskiva och timjan. Bjud potatismos eller klyftpotatis till.


Kommentar:
Har du mycket ont om tid köper du ”färdigt” potatismos. Blanda gärna i hackade örtkryddor.

Scroll to Top