Fajitas med lövbiff

Mysig fredagsrätt.

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 0.25 st röd chili
  • 250 g lövbiff
  • 2 st ananasringar
  • 0.5 st burk krossade tomater
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad gräslök
  • 2 st Tortillas
  • salladsblad
  • lätt crème fraiche

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och tärna löken. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna ananasringarna. Strimla lövbiffen.

2
Fräs lök, ananas och chili i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt tomatkrosset, vinäger och honung. Låt salsan puttra samman 5–6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad gräslök.

3
Fräs köttet hastigt i ganska het stekpanna i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Rör ner tomatsalsan.

4
Lägg några salladsblad på tortillabröden. Fördela köttröran ovanpå och rulla samman. Bjud lätt crème fraiche till.

Scroll to Top