Du behöver
- 1.5 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk pofiber
- 2 tsk bakpulver
- 1 bitar ingefärsrot (så att du får 1 msk finrivet rasp)
- 1 st äpple rivet
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1 dl hett vatten
Till glasyr:
0.75 dl florsocker
2.5 tsk vatten
ingefärsrot riven
Till formen:
margarin
pofiber
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj en bakform väl och “bröa” med Pofiber.
2
Blanda de torra ingredienserna, utom sockret. Riv ingefäran och äpplet.
3
Vispa äggen med sockret till en pösig massa.
4
Rör ner det rivna och häll i mjölblandningen. Tillsätt vattnet som ska vara kokande när du tar det. Blanda allt till en smet och häll direkt i formen. Ställ in den i ugnen utan dröjsmål och grädda på andra falsen nerifrån i ca 40 minuter.
5
Låt kakan kallna innan du blandar vatten och florsocker till glasyren och brer på. Riv ingefära och strö på som garnering.