Ingefärskaka

God och dekorativ!

Du behöver

  • 1.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 bitar ingefärsrot (så att du får 1 msk finrivet rasp)
  • 1 st äpple rivet
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl hett vatten

Till glasyr:

0.75 dl florsocker
2.5 tsk vatten
ingefärsrot riven

Till formen:

margarin
pofiber

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj en bakform väl och “bröa” med Pofiber.

2
Blanda de torra ingredienserna, utom sockret. Riv ingefäran och äpplet.

3
Vispa äggen med sockret till en pösig massa.

4
Rör ner det rivna och häll i mjölblandningen. Tillsätt vattnet som ska vara kokande när du tar det. Blanda allt till en smet och häll direkt i formen. Ställ in den i ugnen utan dröjsmål och grädda på andra falsen nerifrån i ca 40 minuter.

5
Låt kakan kallna innan du blandar vatten och florsocker till glasyren och brer på. Riv ingefära och strö på som garnering.

Scroll to Top