Mustig minestrone

Uteslut sidfläsket för att få en helt vegetarisk soppa.

Du behöver

  • 1 st potatis
  • 1 st morot
  • 1 bitar rotselleri ca 50 g
  • 0.5 st purjolök
  • 75 g rimmat sidfläsk
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 st vitlöksklyfta liten pressad
  • 1 dl gröna ärter
  • spagetti kokt och skuren
  • salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala potatis, morot och rotselleri. Skär det i fina stavar. Ansa och strimla purjolöken. Skär fläsket i tärningar.

2
Fräs fläsket i en stor kastrull i lite matfett utan att det får färg. Späd med buljong och rör ner potatis, morot, selleri, purjolök och pressad vitlök. Låt soppan småputtra under lock ca 20 minuter.

3
Tillsätt ärter och spagetti. Låt soppan koka upp på nytt så att allt blir genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Bjud gärna nyriven parmesanost till.

Scroll to Top