Panerad kalkon- schnitzel med indiskt blomkålsfräs

De fina kalkonfiléerna förvandlar du lätt till schnitzlar som serveras med de läckraste tillbehör.

Du behöver

  • 2 st kalkonfilé
  • salt svartpeppar
  • ströbröd
  • 2 msk smör

Blomkål:

1 st gul lök finhackad
1 st vitlöksklyfta hackad
2 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja
1.5 tsk garam masala
1 st blomkålshuvud
0.5 dl vatten
salt svartpeppar

Servera med:

basmatiris kokt
paprika i olika färger

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela kalkonfiléerna längs med på mitten till två schnitzlar vardera.

2
Platta till dem med knuten hand och krydda med salt och peppar på båda sidor. Vänd schnitzlarna i ströbröd på båda sidor och lägg dem på ett smörpapper, så att de torkar till.

3
Stek schnitzlarna i medelvarm stekpanna i smör, ca 3 minuter per sida. Håll dem varma på ett fat.

4
Fräs lök och vitlök i en gryta med olja. Tillsätt gurkmeja och garam masala. Dela blomkålshuvudet i små buketter och låt dem fräsa med några minuter. Tillsätt vatten och ånga blomkålen mjuk, men fortfarande spänstig i mitten, under lock. Smaka av med salt och peppar. Servera schnitzlarna med blomkålsfräset, kokt basmatiris och paprikabitar i olika färger.

Scroll to Top