Souvlaki med bondsallad

Det grekiska köket bjuder på mycket gott. Lammspetten med bondsallad och tzatziki är en riktig klassiker.

Du behöver

  • 600 g lammstek benfri
  • salt och peppar
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano eller 1 msk färsk

Bondsallad:

1 st gurka färsk
1 st paprika
1 st rödlök eller gul lök
4 st tomater
150 g fetaost
oliver ca 100 g svarta

Dressing:

1 msk vinäger
3 msk olivolja
salt och peppar
1 msk oregano hackad, färsk
salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i lika stora kuber. Krydda det med salt och peppar. Lägg köttet i en skål. Skär paprikorna i bitar.

2
Blanda samman olivolja, pressad citronsaft, pressad vitlök och oregano. Häll det över köttet och rör om. Ställ det att marineras ca 30 minuter.

3
Gör salladen under tiden. Kärna ur gurkan och skär den i stavar. Kärna ur och skiva paprikan. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i skivor eller klyftor. Blanda samman alla grönsakerna.

4
Rör samman dressingen och häll den över grönsakerna. Låt det stå kallt en stund och ta åt sig smakerna.

5
Smula fetaosten över salladen och strö oliverna ovanpå.

6
Trä upp kött och paprikabitar på blötlagda spett. Grilla dem på utegrill eller i grillpanna ca 10 minuter. Bjud spetten med bondsallad och tzatziki.

Scroll to Top