Ugnspannkaka med äpple och curry

Med curry, bacon och äpple får pannkakan mycket smak.

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt
  • 4 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st äpple syrligt
  • 25 g margarin
  • 1/2-1 tsk curry
  • 100 g bacon

Ugn: 225°

Det här behövs till 2-3 port:

Gör så här

1
Häll de båda mjölsorterna i en skål tillsammans med salt. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i resten av mjölken och äggen. Rör allt till en jämn smet.

2
Ansa och strimla purjon. Kärna ur och tärna äpplet. Smält matfettet i en liten långpanna. Tillsätt curry och purjolök. Rör om. Ställ in långpannan mitt i ugnen och låt purjolöken mjukna några minuter.

3
Tillsätt äppeltärningarna och häll över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 20–25 minuter, tills pannkakan är nästan klar.

4
Skär under tiden baconskivorna i mindre bitar. Lägg dem ovanpå pannkakan och grädda klart högt upp i ugnen tills baconet får färg och är knaprigt.


Kommentar:
Rårivna morötter eller lingonsylt smakar gott till.

Scroll to Top