Du behöver
- aprikoser torkade
- 1 dl sötmandel (65 g)
- 400 g mandelmassa
- 4 st ägg delade i gulor och vitor
Ugn: 200°
Gör så här
1
Låt aprikoserna ligga i blöt i kallt vatten ca 30 minuter. Lägg dem sedan på hushållspapper och låt dem rinna av. Skär fruktköttet i små fina tärningar. I skuren form blir det 1 dl.
2
Skålla, skala och hacka mandeln fint. Riv mandelmassan grovt och blanda med äggulorna.
3
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner mandelsmeten tillsammans med aprikosbitarna.
4
Skrapa ned blandningen direkt i en liten långpanna (20×30 cm) klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten i ett jämnt lager och strö på mandelhacket.
5
Grädda till lagom färg i 20–25 minuter. Låt kakan svalna av innan du skär upp den i bitar. Kan frysas.