Aprikosrutor med mandel

Lite pill och tålamod krävs, men belöningen blir en fantastiskt god kaka.

Du behöver

  • aprikoser torkade
  • 1 dl sötmandel (65 g)
  • 400 g mandelmassa
  • 4 st ägg delade i gulor och vitor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Låt aprikoserna ligga i blöt i kallt vatten ca 30 minuter. Lägg dem sedan på hushållspapper och låt dem rinna av. Skär fruktköttet i små fina tärningar. I skuren form blir det 1 dl.

2
Skålla, skala och hacka mandeln fint. Riv mandelmassan grovt och blanda med äggulorna.

3
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner mandelsmeten tillsammans med aprikosbitarna.

4
Skrapa ned blandningen direkt i en liten långpanna (20×30 cm) klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten i ett jämnt lager och strö på mandelhacket.

5
Grädda till lagom färg i 20–25 minuter. Låt kakan svalna av innan du skär upp den i bitar. Kan frysas.

Scroll to Top