Laxpudding

Använd en fast potatis till denna läckra pudding.

Du behöver

  • 600 g potatis kokt, kall
  • 300 g lax rimmad
  • 2 st gula lökar skivad
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 2 msk dill finhackad
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk smör

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär potatisen i skivor. Finstrimla laxen. Fräs löken i smör tills den blir mjuk utan att ta färg.

2
Varva potatis, lax och lök i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis.

3
Vispa upp ägg och tillsätt uppvärmd mjölk, grädde, vitpeppar och dill. Häll äggsmeten över fyllningen.

4
Strö över ströbröd och klicka smör ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen tills laxpuddingen är genomgräddad, ca 25 minuter. Servera med skirat smör och citron.

Scroll to Top