Du behöver
- 600 g potatis kokt, kall
- 300 g lax rimmad
- 2 st gula lökar skivad
- 3 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 krm vitpeppar nymald
- 2 msk dill finhackad
- 1 msk ströbröd
- 1 msk smör
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär potatisen i skivor. Finstrimla laxen. Fräs löken i smör tills den blir mjuk utan att ta färg.
2
Varva potatis, lax och lök i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis.
3
Vispa upp ägg och tillsätt uppvärmd mjölk, grädde, vitpeppar och dill. Häll äggsmeten över fyllningen.
4
Strö över ströbröd och klicka smör ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen tills laxpuddingen är genomgräddad, ca 25 minuter. Servera med skirat smör och citron.