Du behöver
- 3 st ägg
- 1 3/4 dl socker
- 1 dl flytande fett (olja eller flytande margarin)
- 2.25 dl glutenfri mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl bär färska eller tinade. blåbär, hallon eller röda vinbär
Till glasyren:
1 dl florsocker
1 tsk vatten
bär att garnera med
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Tillsätt fettet.
2
Blanda mjölmixen med bakpulver och vaniljsocker, och rör samman med äggsmeten.
3
Fördela smeten i 14 muffinsformar och dela upp bären, knappt en matsked i varje. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda till lagom färg, ca 15 minuter.
4
Låt svalna på galler och frys in eller glasera med sockerglasyr och garnera.