Bärmuffins

Vem kan motstå muffins?

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 dl flytande fett (olja eller flytande margarin)
  • 2.25 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl bär färska eller tinade. blåbär, hallon eller röda vinbär

Till glasyren:

1 dl florsocker
1 tsk vatten
bär att garnera med

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Tillsätt fettet.

2
Blanda mjölmixen med bakpulver och vaniljsocker, och rör samman med ägg­smeten.

3
Fördela smeten i 14 muffinsformar och dela upp bären, knappt en matsked i varje. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda till lagom färg, ca 15 minuter.

4
Låt svalna på galler och frys in eller glasera med sockerglasyr och garnera.

Scroll to Top