Svamp- och baconpaj

I denna paj har vi valt att använda goda kantareller tillsammans med bacon.

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

250 g kantareller
1 st purjolök
matfett
salt peppar
140 g bacon tärnad
4 st ägg
250 g keso
1.5 dl mjölk
1 dl riven ost

Garnering:

cocktailtomater
timjan

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 6 port:

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölsorterna. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform. Låt den stå kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 12–15 minuter.

2
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs svamp och purjolök i lite matfett 5–6 minuter. Krydda med salt och peppar.

3
Fräs baconet och låt det rinna av på hushållspapper.

4
Fördela svampröra och bacon i det förgräddade pajskalet. Vispa samman äggen med keso och mjölk. Häll det i pajskalet och strö över riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 minuter.

5
Halvera tomaterna och garnera pajen med dem samt med lite färsk timjan.

Scroll to Top