Du behöver
- 1 kg lammkött benfritt av bog
- 3 msk smör
- 2 dl vatten
- salt svartpeppar
- 1 tsk kryddtimjan repad eller rosmarin, hackad
- 2 dl rött vin
- 2 msk kalvfond konc
- 2 st vitlöksklyftor skivade
- 500 g schalottenlökar
- 1 st squash urkärnad och i bitar
- 1 st squash urkärnad och i bitar
- 3 msk maizena brun redning
- 1 st purjolök skivad
- 400 g stora vita bönor kokta
Garnera med:
persilja eller timjan
Servera med:
bröd
1.5 dl rödvin
0.5 msk maizena + 1
salt och peppar
Det här behövs till 6-8 port:
Gör så här
1
Putsa och skär köttet i 3 cm stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta och koka ur stekpannan med vatten och häll i grytan. Salta, peppra och krydda med kryddtimjan eller rosmarin.
2
Tillsätt rött vin, kalvfond och vitlök. Låt grytan sjuda på svag värme, ca 35 minuter.
3
Lägg schalottenlöken i en bunke. Koka upp vatten och häll över löken. Låt den stå 5 minuter och spola sedan av den i kallt vatten och skala den. Lägg ner löken i grytan tillsammans med squashen och låt grytan sjuda 10 minuter till.
4
Red av grytan med brun redning och låt grytan koka upp. Tillsätt purjolök och vita bönor. Låt grytan bli het och garnera med persilja eller timjan. Servera grytan med ett gott bröd att doppa i såsen.