Du behöver
- 600 g Strömminingsfiléer
- 1.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- matfett
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 dl basilikablad hackade
- 1 st burk krossade tomater
- 2 msk ströbröd
- 1 dl parmesanost nyriven
Servera med:
pasta
Ugn: 225°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka strömmingsfiléerna. Klipp bort ryggfenan. Krydda dem med salt och peppar, och vik dem dubbla. Lägg dem tätt i en smord eldfast form.
2
Skala och hacka vitlöken. Hacka basilikabladen. Fördela vitlök och basilika över strömmingen. Häll över tomatkrosset. Strö till sist över ströbröd och nyriven parmesanost.
3
Ställ formen mitt i ugnen och stek fisken ca 20 minuter. Bjud kokt pasta till.