Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- 2 msk fransk senap
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 st gula lökar
- matfett
Västerbottenspuré:
1 kg potatis mjölig
2.5 dl mjölk
2 msk smör
3 dl västerbottensost riven
salt och peppar
Servera med:
gröna ärter
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka strömmingsfiléerna. Klipp bort ryggfenan. Lägg samman dem två och två. Bred senap på båda sidorna.
2
Blanda samman ströbrödet med salt och peppar. Vänd strömmingsfiléerna i det. Låt dem ligga och torka ca 20 minuter.
3
Skala och skiva löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.
4
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och mosa potatisen. Späd med varm mjölk och smör. Arbeta moset luftigt. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
5
Stek strömmingen på båda sidorna i lite matfett tills ytan blir knaprigt brun och fisken är genomstekt, 3–4 minuter på varje sida.
6
Toppa fisken med nystekt lök och bjud västerbottenspuré och gröna ärter till.