Du behöver
- 3 st paprikor i blandade färger
- 1 st gul lök
- 2 st potatis
- 1 l hönsbuljong
- 1 st ölkorvar
- 300 g wienerkorv
- 250 g majskorn djupfrysta
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk potatismjöl + vatten
Garnering:
hackad gräslök
Det här behövs till 4-5 port:
Gör så här
1
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Fräs allt i lite matfett under omrörning.
2
Späd med buljongen. Skär ölkorven i mindre bitar och lägg ner dem i kastrullen. Låt soppan koka på svag värme ca 15–20 minuter.
3
Skär wienerkorven i bitar under tiden och stek dem i en stekpanna tillsammans med lite matfett. Rör ner korv, majskorn och crème fraiche i soppan. Låt den koka upp på nytt.
4
Rör ut potatismjölet med lite vatten och red av soppan. Låt den koka upp på nytt under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad gräslök.