Du behöver
- 1 l svamp blandad färsk
- 2 st gula lökar
- 3 msk vetemjöl
- 1 l hönsbuljong
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk soja
- 3 msk sherry
- salt och peppar
Det här behövs till 4-5 port:
Gör så här
1
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett i en kastrull tills vätskan har kokat in.
2
Skala lökarna och tärna dem. Lägg ner dem i kastrullen och låt dem fräsa med svampen med lite mera matfett, på ganska svag värme, ca 20 minuter. Rör då och då i kastrullen.
3
Strö över mjölet och rör om. Späd med buljongen och låt soppan koka i ytterligare 8–10 minuter.
4
Tillsätt crème fraiche och låt soppan koka upp på nytt under omrörning. Smaka av med soja, sherry, salt och peppar. Bjud gott bröd till.