Svamp- och löksoppa

Den goda smaken i denna svampsoppa rundas av med några droppar sherry.

Du behöver

  • 1 l svamp blandad färsk
  • 2 st gula lökar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l hönsbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk soja
  • 3 msk sherry
  • salt och peppar

Det här behövs till 4-5 port:

Gör så här

1
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett i en kastrull tills vätskan har kokat in.

2
Skala lökarna och tärna dem. Lägg ner dem i kastrullen och låt dem fräsa med svampen med lite mera matfett, på ganska svag värme, ca 20 minuter. Rör då och då i kastrullen.

3
Strö över mjölet och rör om. Späd med buljongen och låt soppan koka i ytterligare 8–10 minuter.

4
Tillsätt crème fraiche och låt soppan koka upp på nytt under omrörning. Smaka av med soja, sherry, salt och peppar. Bjud gott bröd till.

Scroll to Top