Kumminkringlor

Kringlorna bli saftiga bullar med tydlig kumminsmak.

Du behöver

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl flytande fett (motsvarande 50 g smält fast fett)
  • 1 msk fiberhusk
  • 125 g kesella färskost
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg hälften i degen, hälften att pensla med
  • 11.5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk kummin bör stötas något

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke och rör ut med det ljumma degspadet. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.

2
Blanda i färskost, salt, ett halvt uppvispat ägg och ¾ av den glutenfria mjölmixen. Arbeta degen väl och låt jäsa i övertäckt bunke i omkring 30 minuter.

3
Pudra över degen med 1 dl mjölmix och arbeta samman. Tillsätt ytterligare mjölmix tills du får en deg som kan arbetas på bordet.

4
Skrapa ned degen på bordet, som först har pudrats med mjölmix. Forma degen till en längd, dela den i två halvor och rulla ut varje halva så att du kan dela dem i 10 bitar vardera.

5
Rulla ut till fingertjocka längder och forma till kringlor så att ändarna kommer under. Låt jäsa på plåten under bakduk i 20–25 minuter.

6
Pensla med resten av ägget och strö på kummin.

7
Grädda mitt i ugnen till lagom färg ca 14 minuter. Låt kallna under bakduk. Kringlorna kan frysas.

Scroll to Top