Du behöver
- 3.5 st potatis mjölig sort
- 0.5 st purjolök
- 0.5 l hönsbuljong av tärning
- 75 g broccoli i bitar
- salt svartpeppar
Ost:
50 g philadelphiaost 5%
25 g skinka hackad
2 tsk pepparrot riven
salt svartpeppar
färsk basilika strimlad
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala och dela potatisen i bitar. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
2
Koka upp buljongen och tillsätt potatis och purjolök. Koka soppan ca 5 minuter, tillsätt sedan broccolin och koka i ytterligare 5 minuter. Mosa sönder potatisen med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
3
Blanda färskosten med skinka och pepparrot. Smaka av med salt och svartpeppar. Bred osten på grovt bröd och strö över basilika. Servera till soppan.
Ta hamburgerkött istället för rökt skinka i osten.