Quorngryta med kokosmjölk (från Margareta i Linköping)

Egen idé! Är lacto-ovo-vegetarian samt glutenallergiker och saknar dessa recept i tidningen som jag läser varje vecka.

Du behöver

  • 1 st quornbitar påse
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • vatten så att det täcker quornbitarna
  • 1 st burk kokosmjölk
  • salt och peppar efter smak
  • maizenaredning (för varma redningar)
  • curry ev

Gör så här

1
Lägg quornbitarna i en kastrull, slå över vatten så de täcks, lägg i buljongtärningen.

2
När quornbitarna kokat upp, tillsätt kokosmjölken och koka tills bitarna tinat.

3
Smaka av med salt och peppar och curry, om så önskas. Tillsätt maizenaredning tills grytan fått lagom “gräddig” konsistens.

4
Servera tillsammans med råris, kokt potatis eller, om du föredrar, pasta, samt gärna råkostsallad.

Scroll to Top