Fiskbädd med banan och crabsticks med ugnsbakad potatis (från Ameli i Falun)

Det här har jag hittat på själv.

Du behöver

  • 7 st laxfilé (frysta) utan skinn
  • 3 dl grädde
  • 1 st Knorrs gratängmix med räkor
  • 2 st banan små
  • 1 st crabsticks fp
  • 3 msk dill sour cream
  • 9 st potatis
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk potatismjöl

Ugn: 175 grader

Gör så här

1
Sätt på ugnen på 175 rader.

2
Skölj rent potatisen. Gör ett kryss i varje potatis och slå in dem var för sig i aluminiumfolie och lägg dem på en plåt som sätts in i ugnen.

3
Smörj en ugnssäker form. Lägg i fisken. Skiva banan och crabsticks över. Strö sourcream dill över.

4
Häll grädden i en kastrull och vispa ner gratängmixen. Koka upp. Blanda vatten och 1 tsk potatismjöl i en kopp. Häll det i kastrullen med gratängmixen och grädden. Sjud tills såsen är lagom tjock.

5
Häll såsen över fisken och ställ in det i ugnen i ca 50 min.

6
Serveras med fördel med ett gott vin och en grönsallad.

Scroll to Top