Burritos

Tortillas fyllda med tacoskryddad färs och annat gott.

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 st påse tacokrydda
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 dl vatten salt
  • 1 st majskorn liten burk
  • 2 st gula lökar
  • 1 st paprika
  • 8 st Tortillas mjuka
  • riven ost

Tillbehör:

1 st salsa valfri sort
lätt crème fraiche

Ugn: 250°

Gör så här

1
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Tillsätt kryddmix och tomatkross. Låt allt småputtra ca 10 minuter. Smaka av.

2
Koka riset med vatten och salt enligt förpackningens anvisningar. Rör ner de avrunna majskornen i riset.

3
Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med några minuter.

4
Lägg ut tortillas och fördela färs, risblandning och lökröra över bröden. Rulla samman tortillasen och lägg dem i smort eldfast fat. Strö över lite riven ost.

5
Gratinera mitt i ugnen tills osten har smält och fått lite färg. Värm salsan och bjud den och lätt crème fraiche till.

Scroll to Top