Du behöver
- 400 g nötfärs
- 1 st påse tacokrydda
- 1 st burk krossade tomater
- 1 dl vatten salt
- 1 st majskorn liten burk
- 2 st gula lökar
- 1 st paprika
- 8 st Tortillas mjuka
- riven ost
Tillbehör:
1 st salsa valfri sort
lätt crème fraiche
Ugn: 250°
Gör så här
1
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Tillsätt kryddmix och tomatkross. Låt allt småputtra ca 10 minuter. Smaka av.
2
Koka riset med vatten och salt enligt förpackningens anvisningar. Rör ner de avrunna majskornen i riset.
3
Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med några minuter.
4
Lägg ut tortillas och fördela färs, risblandning och lökröra över bröden. Rulla samman tortillasen och lägg dem i smort eldfast fat. Strö över lite riven ost.
5
Gratinera mitt i ugnen tills osten har smält och fått lite färg. Värm salsan och bjud den och lätt crème fraiche till.