Du behöver
- 6 st gelatinblad
- 1 st apelsin
- 2 dl mellangrädde (27% fett)
- 500 g kesella (1% fett)
- 3 msk strösocker
Till garnering:
2 st digestivekex
1 st apelsin
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tvätta apelsinerna, dela den ena. Riv skalet av den ena halvan och pressa saften så att du får ½ dl råsaft.
2
Vispa grädden och rör samman med ostmassan. Smaksätt med socker och apelsinskal och -saft. Smält gelatinet på svag värme i sin egen fuktighet och blanda med det övriga.
3
Skrapa ned smeten i en vattensköljd form och täck över med folie. Låt stå i kylen för att stelna i minst 2 timmar eller över natten.
4
Lossa desserten med en bordskniv och stjälp upp på ett fat. Stöt kexen och strö dem över som garnering. Skär den sista apelsinen i skivor och garnera också med dem.