Cheesecake utan botten

Du behöver 6 st gelatinblad 1 st apelsin 2 dl mellangrädde (27% fett) 500 g kesella (1% fett) 3 msk strösocker Till garnering: 2 st...

Du behöver

  • 6 st gelatinblad
  • 1 st apelsin
  • 2 dl mellangrädde (27% fett)
  • 500 g kesella (1% fett)
  • 3 msk strösocker

Till garnering:

2 st digestivekex
1 st apelsin

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tvätta apelsinerna, dela den ena. Riv skalet av den ena halvan och pressa saften så att du får ½ dl råsaft.

2
Vispa grädden och rör samman med ostmassan. Smaksätt med socker och apelsinskal och -saft. Smält gelatinet på svag värme i sin egen fuktighet och blanda med det övriga.

3
Skrapa ned smeten i en vattensköljd form och täck över med folie. Låt stå i kylen för att stelna i minst 2 timmar eller över natten.

4
Lossa desserten med en bordskniv och stjälp upp på ett fat. Stöt kexen och strö dem över som garnering. Skär den sista apelsinen i skivor och garnera också med dem.

Scroll to Top