Du behöver
- 1 st fläskfilé eller kalvfilé
- 2.5 st burk champinjoner
- 4 msk senap
- 3 dl grädde
- 4 dl mjölk
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 50 g kokt skinka
- 1 st äggula
- ost skivad
- vitpeppar eller svartpeppar
Ugn: 250 grader
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och bryn det i en stekpanna så det får färg. Lägg över köttet i en ugnssäker form
och krydda med svartpeppar.
och krydda med svartpeppar.
3
Hacka svampen, skär skinkan i bitar. Bryn svampen och skinkan, tillsätt ketchup och rör om. Tillsätt ½ dl grädde, rör om. Låt puttrra en stund och smaka av med vitpeppar och salt.
Bred ut smeten över köttet.
Bred ut smeten över köttet.
4
Smält smöret i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör om, tillsätt mjölk och grädde. Låt såsen koka ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulan, rör om och häll såsen över köttet i formen. Täck hela formen med ostskivor.
Smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulan, rör om och häll såsen över köttet i formen. Täck hela formen med ostskivor.
5
Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter tills osten fått fin färg. Servera med ris och grönsallad.