Du behöver
- 20 st gelatinblad (två paket)
- 5 dl socker
- 1 3/4 dl vatten
- 0.5 dl honung
- 4 st äggvitor (150 g)
- 2 tsk kardemumma
- 1 tsk chilipulver
- florsocker och maizenamjöl
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Låt sockret, vattnet och honungen koka i en kastrull till 131°, använd termometer! Rör inte runt i kastrullen.
2
Vispa äggvitorna hårt och häll över den varma sockerlagen under fortsatt kraftig vispning. Smaksätt smeten med kardemumma och chili. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull. Blanda ner lite av äggsmeten i gelatinen och häll sedan gelatinblandningen i smeten under kraftig vispning.
3
Häll upp smeten i en plastad form (20×30 cm) och låt den stelna i kylen under några timmar. Skär kuber av den stelnade smeten och rulla dem i florsocker och maizenamjöl.