Marshmallows med kardemumma och chili

Du behöver 20 st gelatinblad (två paket) 5 dl socker 1 3/4 dl vatten 0.5 dl honung 4 st äggvitor (150 g) 2 tsk kardemumma...

Du behöver

  • 20 st gelatinblad (två paket)
  • 5 dl socker
  • 1 3/4 dl vatten
  • 0.5 dl honung
  • 4 st äggvitor (150 g)
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk chilipulver
  • florsocker och maizenamjöl

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Låt sockret, vattnet och honungen koka i en kastrull till 131°, använd termometer! Rör inte runt i kastrullen.

2
Vispa äggvitorna hårt och häll över den varma sockerlagen under fortsatt kraftig vispning. Smaksätt smeten med kardemumma och chili. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull. Blanda ner lite av äggsmeten i gelatinen och häll sedan gelatinblandningen i smeten under kraftig vispning.

3
Häll upp smeten i en plastad form (20×30 cm) och låt den stelna i kylen under några timmar. Skär kuber av den stelnade smeten och rulla dem i florsocker och maizenamjöl.

Scroll to Top