Du behöver
- 600 g älgstek
- 400 g champinjoner färska
- steksky
- 3 dl grädde
- salt och peppar
- maizena brun redning
- 150 g riven ost
Ugn: 150 grader, 225 grader
Gör så här
1
Salta och peppra steken och lägg den i en stekpåse. Stek i ugnen på 150 grader i 2,5 timme.
2
Ta vara på skyn när du tar ut steken ur ugnen; den ska användas till såsen.
3
Låt steken kallna och skär sedan tunna skivor och lägg i en ungsäker form.
4
Skiva svampen och stek den i lite margarin, häll på skyn och grädden och låt såsen koka upp. Strö över brun redning tills såsen tjocknar något. Salta och peppra lätt.
5
Häll såsen över det skivade köttet och strö den rivna osten på. Sätt in i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter eller tills osten fått lite färg.
6
Servera med potatis och grönsallad.