Fläskfilé med grönpeppar

Praktisk och god bjudrätt.

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk matfett
  • 1 st gul lök
  • 3 dl ris
  • 7 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st paprika röd och grön
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk dijonsenap

Ugn: 225°

sky ca 2 dl silad från stekningen,
2 dl hönsbuljong av tärning
2.5 msk vetemjöl
2 msk vermouth vit
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Ugn: 225º

1 st citron rivet skal och pressad saft
3 msk olja
salt och peppar
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa köttet och salta och peppra. Bryn runt om i matfett och låt steka klart under lock i 15 minuter.

2
Skala och hacka löken, och fräs den i matfett. Tillsätt ris och fräs en minut.

3
Späd med vatten och buljongtärning. Koka upp och rör om så att tärningen löses upp. Sjud under lock i 20 minuter.

4
Dela, kärna ur och hacka paprikorna. Blanda med riset och häll i en form.

5
Skiva svampen och fräs i matfett. Strö över mjöl och späd med vatten, fond och grädde.

6
Tillsätt hackad grönpeppar och senap. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

7
Skiva köttet och lägg ovanpå riset. Häll såsen över och gratinera i 10 minuter.

Scroll to Top