Du behöver
- 6 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g smör
- 1 st ägg
Fyllning:
120 g sötmandel
2 dl florsocker
85 g smör
2 st ägg
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk vatten
Ugn: 200°
Det här behövs till 30 små mazariner:
Gör så här
1
Lägg mjöl, socker och vaniljsocker i en hög på bakbordet. Finfördela smöret häri. Gör en fördjupning och lägg i ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila i kyl i 30 minuter.
2
Skålla, skala och mal mandeln, gärna i matberedare. Blanda med florsocker och smör till en smet. Tillsätt äggen och rör om. Fördela fyllningen i formarna och grädda i 15 minuter.
3
Dela degen i fyra bitar och kavla ut varje bit till en platta. Ta ut rundlar med ett glas lite större än mazarinformarna, lägg i degen och tryck till.
4
Låt kakorna stå i 10 minuter innan de stjälps upp. Låt kallna. Rör ihop glasyren och glasera kakorna.