Mazariner

De må vara små, men inte mindre goda för det ? tvärtom! De här läckra mazarinerna brukar ha en strykande åtgång vid fikat. Prova själv så får du se!

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 1 st ägg

Fyllning:

120 g sötmandel
2 dl florsocker
85 g smör
2 st ägg

Glasyr:

3 dl florsocker
2 msk vatten

Ugn: 200°

Det här behövs till 30 små mazariner:

Gör så här

1
Lägg mjöl, socker och vaniljsocker i en hög på bakbordet. Finfördela smöret häri. Gör en fördjupning och lägg i ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila i kyl i 30 minuter.

2
Skålla, skala och mal mandeln, gärna i matberedare. Blanda med florsocker och smör till en smet. Tillsätt äggen och rör om. Fördela fyllningen i formarna och grädda i 15 minuter.

3
Dela degen i fyra bitar och kavla ut varje bit till en platta. Ta ut rundlar med ett glas lite större än mazarinformarna, lägg i degen och tryck till.

4
Låt kakorna stå i 10 minuter innan de stjälps upp. Låt kallna. Rör ihop glasyren och glasera kakorna.

Scroll to Top