Pasta- och tonfisksallad (från Bodil i Beijing)

Bor i Beijing för tillfället och måste hitta andra matrecept för att få omväxling mellan den kinesiska och den västeuropeiska maten. Eget påhittat recept p g a tillgång på ingredienser.

Du behöver

  • pasta gärna kokt dagen före, ska vara kall
  • tonfisk en burk i vatten
  • morot en redig skalad
  • lök en halv gul
  • rödkål lite
  • småtomater ca 10 st efter tycke och smak
  • gurka en halv skalad
  • 3 st rädisor skivade fint
  • Rhode Island sås
  • salt efter smak

Gör så här

1
Låt tonfisken rinna av, mosa med en gaffel. Riv moroten fint. Hacka tomaterna och gurkan fint och blanda samman.

2
Skär rödkål och lök fint med en vass kniv.

3
Blanda alla ingredienserna med pastan och häll på lite Rhode Islandsås efter smak. Salta om så önskas.

4
Gott med en lättöl och rostat bröd till.


Kommentar:
Låt pastan ånga av på ett hushållspapper när du kokt den, så klibbar den inte ihop.

Du kan använda tonfiskröran, utan pasta, till att lägga mellan två rostade brödskivor. Ät två dubbla bröd och du håller dig mätt hela dagen. Ett gott tips till bantare.

Scroll to Top