Du behöver
- 150 g färsk spenat eller fryst, hackad
- 1 msk matfett
- 1 msk vetemjöl
- 5 dl vatten
- 1 msk kycklingfond konc
- salt svartpeppar
- 2 krm timjan och körvel
Servera med:
purjolök skivad
2 st ägg kokta
knäckebröd med mager färskost och paprikaringar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skölj spenaten väl i ett durkslag. Koka upp vatten och häll det över spenaten i durkslaget så att den slakas. Spola spenaten med kallt vatten och krama ur vattnet. Hacka eller mixa spenaten.
2
Fräs matfettet i en gryta, tillsätt spenaten och låt det fräsa någon minut. Strö över mjölet och rör om. Späd med vattnet lite i taget och tillsätt kycklingfond. Låt soppan koka upp och sedan sjuda i 3 minuter.
3
Smaka av med salt, peppar, timjan och körvel. Servera med kokta ägg i halvor och knäckebröd med färskost.