Spenatsoppa med kokt ägg

Använder du fryst spenat hoppar du över steg 1. Spen­aten tinar medan du fräser den i matfettet.

Du behöver

  • 150 g färsk spenat eller fryst, hackad
  • 1 msk matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond konc
  • salt svartpeppar
  • 2 krm timjan och körvel

Servera med:

purjolök skivad
2 st ägg kokta
knäckebröd med mager färskost och paprikaringar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skölj spenaten väl i ett durkslag. Koka upp vatten och häll det över spenaten i durkslaget så att den slakas. Spola spenaten med kallt vatten och krama ur vattnet. Hacka eller mixa spenaten.

2
Fräs matfettet i en gryta, tillsätt spenaten och låt det fräsa någon minut. Strö över mjölet och rör om. Späd med vattnet lite i taget och tillsätt kycklingfond. Låt soppan koka upp och sedan sjuda i 3 minuter.

3
Smaka av med salt, peppar, timjan och körvel. Servera med kokta ägg i halvor och knäckebröd med färskost.

Scroll to Top