Saffransbröd

Du behöver 1 pkt jäst (50 g) 4 dl mjölk 1 st saffran påse 2 msk fiberhusk 100 g smör eller margarin 2 dl kesella...

Du behöver

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 4 dl mjölk
  • 1 st saffran påse
  • 2 msk fiberhusk
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl kesella (200 g)
  • 1.5 dl socker
  • 2 krm salt
  • 1 st äggula spara äggvitan till pensling
  • 13 dl glutenfri mjölmix
  • 200 g mandelmassa

Ugn: 220º

Det här behövs till 24 bullar:

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken som värmts med saffranet till 37°. Tillsätt Fiberhusk och låt stå i 10 minuter.

2
Rör i resterande ingredienser samt ¾ av mjölmixen. Arbeta degen väl och låt jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter

3
Strö på lite av den glutenfria mjölmixen i omgångar, och arbeta ihop degen efter jäsningen. När degen går att hantera ska den skrapas ned på mjölmixat bord. Forma två längder och dela upp i 24 bitar.

4
Smörj en liten långpanna med måtten 20×30 cm och täck bottnen med bakplåtspapper. Rulla degbitarna till bullar och placera dem i formen. Tryck försiktigt ned en bit mandelmassa i varje bulle.

5
Lägg på en bakduk och låt jäsa i 20–30 minuter. Pensla med äggvita.

6
Grädda på andra falsen nerifrån i 20–25 minuter. Låt kallna i bakduk. Brödet kan frysas.

Scroll to Top