Du behöver
- 1 pkt jäst (50 g)
- 4 dl mjölk
- 1 st saffran påse
- 2 msk fiberhusk
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl kesella (200 g)
- 1.5 dl socker
- 2 krm salt
- 1 st äggula spara äggvitan till pensling
- 13 dl glutenfri mjölmix
- 200 g mandelmassa
Ugn: 220º
Det här behövs till 24 bullar:
Gör så här
1
Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken som värmts med saffranet till 37°. Tillsätt Fiberhusk och låt stå i 10 minuter.
2
Rör i resterande ingredienser samt ¾ av mjölmixen. Arbeta degen väl och låt jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter
3
Strö på lite av den glutenfria mjölmixen i omgångar, och arbeta ihop degen efter jäsningen. När degen går att hantera ska den skrapas ned på mjölmixat bord. Forma två längder och dela upp i 24 bitar.
4
Smörj en liten långpanna med måtten 20×30 cm och täck bottnen med bakplåtspapper. Rulla degbitarna till bullar och placera dem i formen. Tryck försiktigt ned en bit mandelmassa i varje bulle.
5
Lägg på en bakduk och låt jäsa i 20–30 minuter. Pensla med äggvita.
6
Grädda på andra falsen nerifrån i 20–25 minuter. Låt kallna i bakduk. Brödet kan frysas.