Chokladrutor (av Monica i Skutskär)

Du behöver 150 g margarin 1 dl kakao 100 g hasselnötter 3 st ägg 3 dl socker 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Glasyr: 100...

Du behöver

  • 150 g margarin
  • 1 dl kakao
  • 100 g hasselnötter
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr:

100 g mörk choklad
0.5 dl crème fraîche

Ugn: 150 grader

Gör så här

1
Smält margarin och vispa ner kakao. Hacka nötterna grovt. Blanda nötterna, vetemjölet och bakpulvret.

2
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt chokladblandningen och vänd ner mjöl, bakpulver och hackade nötter.

3
Bred ut smeten i en bakpappersklädd form ca 20 X 30 cm stor. Grädda i 150 grader, 40-50 minuter.

4
Låt kakan kallna. Smält den mörka chokladen i vattenbad. Rör i crème fraiche och bred blandningen över kakan. Låt stelna och skär i rutor.

Scroll to Top