Du behöver
- 150 g margarin
- 1 dl kakao
- 100 g hasselnötter
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Glasyr:
100 g mörk choklad
0.5 dl crème fraîche
Ugn: 150 grader
Gör så här
1
Smält margarin och vispa ner kakao. Hacka nötterna grovt. Blanda nötterna, vetemjölet och bakpulvret.
2
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt chokladblandningen och vänd ner mjöl, bakpulver och hackade nötter.
3
Bred ut smeten i en bakpappersklädd form ca 20 X 30 cm stor. Grädda i 150 grader, 40-50 minuter.
4
Låt kakan kallna. Smält den mörka chokladen i vattenbad. Rör i crème fraiche och bred blandningen över kakan. Låt stelna och skär i rutor.