Vegetarisk lasagne (av Kim i Alingsås)

När squashskörden blir stor, och skogen är full av trattkantareller, är detta lätt och gott till många. Och billigt.

Du behöver

  • 500 g squash
  • 1 st lök
  • trattkantareller ca 5-10 dl färska
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl mjölk eller grädde
  • lasagneplattor
  • salt och peppar
  • tomat i skivor
  • ost ev

Ugn: 225 grader

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela squashen i små bitar, hacka löken. Stek squash och lök mjuka, tillsätt det mesta av en förpackning passerade tomater och koka samman till en sås.

2
Stek svampen (kantareller eller blandsvamp), tillsätt grädde eller mjölk, så att det blir en ganska tunn sås. Salta och peppra efter smak.

3
Häll resten av de passerade tomaterna i botten på en fyrkantig form, lägg på lasagneplattor, varva sedan med squashröra, lasagneplattor och svampsås. Jag brukar lägga på ost, keso eller fetaost också på varje lager. Avsluta överst med squash och tomatskivor och lite svampsås.

4
Gratinera i ugnen efter anvisningar på lasagnepaketet.

Scroll to Top