Martins chokladkola

Du behöver 4 dl ljus sirap 3 msk kakao 5 dl vispgrädde 4.5 dl socker Gör så här 1 Blanda först ihop sirap och kakao...

Du behöver

  • 4 dl ljus sirap
  • 3 msk kakao
  • 5 dl vispgrädde
  • 4.5 dl socker

Gör så här

1
Blanda först ihop sirap och kakao i en stor tjockbottnad gryta. Rör sedan ner övriga ingredienser. Koka kolan utan lock i ungefär 40 minuter. Gör ett kulprov då och då (se nedan).

2
Häll upp kolan på en plåt med bakplåtspapper. När kolan svalnat, skär den i bitar som du virar in i papper.


Kommentar:
När är kolan klar?
Gör kulprovet för att se om kolan är klar: Häll några droppar av kolasmeten i iskallt vatten. Går smeten att rulla till en kula som är seg och ganska fast, är kolan klar.

Scroll to Top