Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 0.5 dl socker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1.25 msk pepparkakskrydda (kanel, ingefära, nejlika och kardemumma )
- 1 tsk fiberhusk
- 1 st ägg
- 4.5 dl mjölmix glutenfri och någon deciliter extra vid utbakningen
- 1.5 tsk bakpulver
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält fettet i en kastrull och blanda i socker, sirap, kryddor och Fiberhusk.
2
Låt det stå i ca 20 minuter innan du tillsätter ägget och mjölmixen blandad med bakpulvret. Forma till en deg och lägg den i plastpåse. Lägg degen i kylskåp och låt den vila ett par timmar eller över natten.
3
Dela degen i tre bitar och kavla ut dem i omgångar mellan bakplåtspapper. Använd extra mjölmix om degen klibbar. Ta ut kakor med mått och lägg ut på plåt täckt med bakplåtspapper.
4
Grädda kakorna mitt i ugnen till lagom färg i ca 7 minuter.