Grön ärtpuré

Serveras med strimlad rökt lax och kräftstjärtar samt toast med färskost.

Du behöver

  • 1 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljong
  • 2 dl ärter små gröna
  • 1 msk maizena ljus redning
  • salt svartpeppar

Garnityr:

0.5 dl kräftstjärtar
1 skiva lax rökt i strimlor

Toast:

2 st bröd rostade skivor vitt
2 msk färskost Cantadou
2 tsk persilja hackad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och kycklingfond eller hönsbuljongtärning i en kastrull. Tillsätt gröna ärter och koka dem mjuka. Mixa sönder dem med mixerstav eller häll upp i matberedaren och mixa med kniven monterad till en slät puré.

2
Häll tillbaka purén i kastrullen och red av med ljus redning under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3
Servera soppan med grovhackade kräftstjärtar och strimlad rökt lax. Dekorera med färsk timjan.

4
Bred färskost paprika chili på bröden och skär bort kanterna. Dela dem på diagonalen och servera dem till soppan.

Scroll to Top