Du behöver
- 1 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljong
- 2 dl ärter små gröna
- 1 msk maizena ljus redning
- salt svartpeppar
Garnityr:
0.5 dl kräftstjärtar
1 skiva lax rökt i strimlor
Toast:
2 st bröd rostade skivor vitt
2 msk färskost Cantadou
2 tsk persilja hackad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp vatten och kycklingfond eller hönsbuljongtärning i en kastrull. Tillsätt gröna ärter och koka dem mjuka. Mixa sönder dem med mixerstav eller häll upp i matberedaren och mixa med kniven monterad till en slät puré.
2
Häll tillbaka purén i kastrullen och red av med ljus redning under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
3
Servera soppan med grovhackade kräftstjärtar och strimlad rökt lax. Dekorera med färsk timjan.
4
Bred färskost paprika chili på bröden och skär bort kanterna. Dela dem på diagonalen och servera dem till soppan.