Pepparkakor med ost och chutney

Den milda osten, pepparkakan och en chutney med lite sting blir en perfekt kombination.

Du behöver

  • 0.5 kg äpple 3 medelstora
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk ingefära
  • 2.5 dl råsocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl russin
  • 300 g brieost
  • 35 st pepparkakor

Gör så här

1
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Hacka löken fint.

2
Blanda äpple, lök, kanel, ingefära, socker, vinäger och russin i en kastrull.

3
Koka upp och koka på medelvärme till fast konsistens, ca 30 minuter.

4
Låt chutneyn kallna. Skiva osten och lägg på pepparkakorna. Klicka chutney ovanpå och servera direkt.


Kommentar:
Häll upp den varma chutneyn på ren glasburk och förvara i kyl. Då håller den i flera veckor.

Scroll to Top