Stora pepparkakshjärtan

En mycket lätthanterlig deg som passar att göra stora figurer av.

Du behöver

  • 3 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 100 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk bikarbonat + 1 msk vatten
  • 17 dl vetemjöl

Kristyr:

3 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält socker, sirap, kryddor och margarin i en kastrull. Häll i mjölk och låt det svalna.

2
Blanda i bikarbonat utrörd i 1 msk vatten och det mesta av mjölet. Arbeta ihop allt till en deg.

3
Låt degen vila till nästa dag. Ta en bit av degen och kavla ut så att den blir 2 mm tjock. Ta ut hjärtan eller andra figurer och lägg på plåt med bakplåtspapper.

4
Gör hål för upphängningen med en kärnhus-urtagare. Grädda i ca 10 minuter. Passa noga. Låt kallna.

5
Rör ihop florsocker och vatten och garnera kakorna.

Scroll to Top