Du behöver
- 3 dl socker
- 2 dl ljus sirap
- 1 msk kanel
- 1 msk ingefära
- 100 g margarin
- 3 dl mjölk
- 1 msk bikarbonat + 1 msk vatten
- 17 dl vetemjöl
Kristyr:
3 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält socker, sirap, kryddor och margarin i en kastrull. Häll i mjölk och låt det svalna.
2
Blanda i bikarbonat utrörd i 1 msk vatten och det mesta av mjölet. Arbeta ihop allt till en deg.
3
Låt degen vila till nästa dag. Ta en bit av degen och kavla ut så att den blir 2 mm tjock. Ta ut hjärtan eller andra figurer och lägg på plåt med bakplåtspapper.
4
Gör hål för upphängningen med en kärnhus-urtagare. Grädda i ca 10 minuter. Passa noga. Låt kallna.
5
Rör ihop florsocker och vatten och garnera kakorna.