Laxpytt med örtfraiche

Du behöver 3 st potatis 1 st morot 1 msk smör eller margarin 10 cm purjolök 250 g laxfilé skinn- och benfri 150 g champinjoner...

Du behöver

  • 3 st potatis
  • 1 st morot
  • 1 msk smör eller margarin
  • 10 cm purjolök
  • 250 g laxfilé skinn- och benfri
  • 150 g champinjoner
  • salt och peppar
  • citron rivet skal av 1/2
  • 1 dl örter crème fraiche franska

Gör så här

1
Skala potatis och morot och skär i tärningar. Stek dem i smör tills de fått lite färg.

2
Skiva purjolöken och skär laxen i kuber. Låt purjolöken och svampen fräsa med tills allt är mjukt.

3
Stek laxen i en egen stekpanna i smör. Krydda allt med salt, peppar och citronskal.

4
Lägg upp rotsakerna och strö över laxen. Toppa med crème fraiche. Servera med sallad.

Scroll to Top