Du behöver
- 200 g mandelmassa
- 75 g fikon ca 3 st
- 2 msk rom eller konjak
- 1 msk ljus sirap
- florsocker
Dekoration:
200 g choklad Marabou
50 g vit choklad
Gör så här
1
Mixa samman mandelmassa, fikon, mörk rom och sirap i matberedaren med kniven monterad. Bred ut massan på ett smörpapper med florsocker till en kaka, ca 14 x 14 cm. Pudra över florsocker och skär ut fyrkantiga bitar, 2 x 2 cm stora. Låt dem torka över natten.
2
Temperera den mörka chokladen så här: Bryt 100 g choklad i en bunke och smält chokladen över vattenbad (eller i mikron) till 50º. Bryt sönder 100 g choklad och rör ner i den varma chokladen. Låt temperaturen sjuka till 28º. Värm chokladen igen till 32º och rör chokladen slät.
3
Doppa mandelmasserutorna i chokladen med hjälp av en gaffel och lägg upp pralinerna på smörpapper. Låt chokladen stelna.
4
Smält vit choklad och lägg i en spritpåse. Klipp av spetsen på påsen så att det blir ett knappnålsstort hål. Spritsa mönster över pralinerna och låt det stelna. Det här är riktigt läckra praliner att njuta av till en kopp kaffe på maten.