Du behöver
- 3 st ägg
- 0.5 dl råsocker strö-
- 0.5 dl sötningsmedel strö-
- 0.5 dl hett vatten
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl fullkornsvetemjöl
- 1 msk pepparkakskrydda mald
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
0.75 dl grädde (mellangrädde, 27 % fett)
1 dl kesella (1 % fett)
1 dl mandarinklyftor fint tärnade
1 tsk sötningsmedel strö-
Ugn. 250°
Gör så här
1
Klä en liten långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2
Vispa upp äggen med socker och sötningsmedel och häll i det kokande vattnet. Vispa äggsmeten med elvisp till en luftig massa.
3
Tillsätt de torra ingredienserna och rör om så att allt blandas.
4
Häll smeten i långpannan och grädda kakan direkt mitt i ugnen i 7 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp i den åtta rutor, 7 1/2 x 10 cm stora.
5
Vispa grädden och blanda med kesella och fruktbitar. Smaka av med sötningsmedel om du tycker att det behövs. Lägg upp pepparkaksrutorna på fat och klicka på gräddblandningen.