Juliga pepparkaksbakelser

Vi föreslår att du bakar själva kakan i förväg och fryser in. Rutorna tinar på ca 30 minuter i rumstemperatur medan du brygger kaffe och blandar samman det som ska toppa bakelserna.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 0.5 dl råsocker strö-
  • 0.5 dl sötningsmedel strö-
  • 0.5 dl hett vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda mald
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

0.75 dl grädde (mellangrädde, 27 % fett)
1 dl kesella (1 % fett)
1 dl mandarinklyftor fint tärnade
1 tsk sötningsmedel strö-

Ugn. 250°

Gör så här

1
Klä en liten långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

2
Vispa upp äggen med socker och sötningsmedel och häll i det kokande vattnet. Vispa äggsmeten med elvisp till en luftig massa.

3
Tillsätt de torra ingredienserna och rör om så att allt blandas.

4
Häll smeten i långpannan och grädda kakan direkt mitt i ugnen i 7 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp i den åtta rutor, 7 1/2 x 10 cm stora.

5
Vispa grädden och blanda med kesella och fruktbitar. Smaka av med sötningsmedel om du tycker att det behövs. Lägg upp pepparkaksrutorna på fat och klicka på gräddblandningen.

Scroll to Top