Du behöver
- 2 st flaskor öl
- 4 msk rapsolja
- 1 pkt jäst (50 g)
- 2 msk fiberhusk
- 1 dl fibrex (sockerbetsfiber)
- 2 dl kesella
- 2 tsk brödkrydda mald
- 2 tsk salt
- 2 dl russin ev
- 15.5 dl glutenfri mjölmix vi använde Finax
Ugn: 200°
Det här behövs till 2 bröd:
Gör så här
1
Värm degvätskan med oljan till fingervärme (37°). Smula jästen och rör ut den i degvätskan.
2
Tillsätt Fiberhusk och Fibrex och låt blandingen stå i 10 minuter.
3
Tillsätt övriga ingredienser men spara ett par deciliter av mjölmixen till efter första jäsningen. Arbeta degen väl innan du täcker över bunken och låter degen jäsa i 30 minuter.
4
Arbeta ihop degen och tillsätt så mycket mjölmix att degen kan hanteras. Forma två längder och lägg dem i smorda långformar där du först har täckt botten med bakplåtspapper. Nagga ytan med en gaffel och låt bröden jäsa i ca 30 minuter.
5
Ställ in formarna i den uppvärmda ugnen och grädda i 40 minuter.
6
Låt bröden kallna i bakduk och frys in det som inte går åt direkt.