Saffransparfait

Du behöver 4 st äggulor 1 dl socker 1 msk honung 0.5 tsk vaniljsocker 1 pkt saffran 0,5 g 1 st sockerbit 1 msk kokande...

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • 1 st sockerbit
  • 1 msk kokande vatten
  • 3 dl vispgrädde

Servering:

hallon

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Vispa äggulor, socker, honung och vaniljsocker vitt och pösigt.

2
Stöt saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit. Tillsätt vatten.

3
Vänd ner saffranet i äggsmeten. Vispa grädden.

4
Vänd ner grädden och häll smeten i en form. Låt den stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylen 15 minuter före servering.

5
Servera med tinade hallon.


Kommentar:
Saffranet löses upp bättre med hett vatten som också framhäver den gula färgen.

Scroll to Top