Du behöver
- 4 st äggulor
- 1 dl socker
- 1 msk honung
- 0.5 tsk vaniljsocker
- 1 pkt saffran 0,5 g
- 1 st sockerbit
- 1 msk kokande vatten
- 3 dl vispgrädde
Servering:
hallon
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Vispa äggulor, socker, honung och vaniljsocker vitt och pösigt.
2
Stöt saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit. Tillsätt vatten.
3
Vänd ner saffranet i äggsmeten. Vispa grädden.
4
Vänd ner grädden och häll smeten i en form. Låt den stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylen 15 minuter före servering.
5
Servera med tinade hallon.
Saffranet löses upp bättre med hett vatten som också framhäver den gula färgen.