Potatiskaka på smördegsbotten

Ett festligt sätt att servera potatis på.

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g
  • 1 st gul lök
  • smör eller margarin
  • 3 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 5 st potatis stora
  • salt peppar
  • 100 g riven ost

Ugn: 200°

Det här behövs till 8 bitar:

Gör så här

1
Lägg smördegen i en springform med löstagbar botten. Nagga med gaffel.

2
Skala och skiva löken och stek den mjuk i smör. Vispa ihop ägg och grädde.

3
Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och blanda ner i grädden tillsammans med lök. Krydda med salt och peppar och rör i osten.

4
Häll blandningen i formen och skär bort deg som är ovanför potatisen. Baka i 45 minuter. Servera potatiskakan direkt eller låt den kallna. Skär den i bitar och värm vid servering.

Scroll to Top